Jobba hos oss i sommar! — Vi söker kockar, serveringspersonal & diskare.

Läs mer här!

Våra evenemang

Boka in en vinprovning eller lyxa till det med en skaldjursplatå, populära event som återkommer hos oss och gör er vistelse på Ulvön till något extra.

Följ oss på sociala medier för uppdateringar och nyheter!

26 & 27 juli 2024

Skaldjursplatå

Kan det bli så mycket lyxigare än att få in en skaldjursplatå! Vår populära helg återkommer för fjärde året. Passa på att boka för vi har begränsad mängd.

Boka — Skaldjursplatå
Skaldjursplatå

26 & 27 juli 2024

Skaldjursplatå

Kan det bli så mycket lyxigare än att få in en skaldjursplatå! Vår populära helg återkommer för tredje året. Passa på att boka för vi har begränsad mängd.

I juli

Vinprovningar


Det här blir vårat sjätte år med våra uppskattade vinprovningar och i år blir det vid tre, kanske fyra tillfällen – alla i olika teman som vi tycker är intressanta. 

Provningen sker i vårt bibliotek med 4–5 olika viner och håller på ca 1–1,5 timme.

Ålder: Minimum 20 år
Antal: Totalt 8 platser per tillfälle

Boka — Vinprovning

Provning 1

Svenska viner


 

Ingen kan ha undgått att det produceras vin i vårt långa land, och för den som har undgått det kommer här en unik möjlighet! Sverige som vinproducerande land kanske känns långt bort, men faktum är att det odlas och tillverkas en uppsjö av viner i Sverige idag. Här provar vi ett urval av viner av olika druvor och stilar, tittar på vilka förutsättningar Sverige har för att producera vin, både klimat, jordmån och druvtyper och framförallt kommer vi få svar på frågan ”är svenskt vin gott?”. Varmt välkommen till en spännande vinprovning med Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2022, Anette Andersson. 

Datum: 3 juli 2024 (kl 15:30)

Pris: 495 kr

Provning 2

Nya Spanien


De svulstiga vinerna med hög alkohol och mycket fatkaraktär, ofta gjorda på franska druvor i en stil som försökte efterlikna Kalifornien är på väg ut och ursprungstypiska viner i en mer slank och balanserad stil gjorda på inhemska druvor är på väg in. I Andalusien har sherry producenterna börjat producera vin utan tillsatt sprit, i Katalonien har man börjat göra högkvalitativa vita viner istället för att alla druvor går till Cava och utanför fastlandet har man på Kanarieöarna börjat producera otroligt fascinerande vulkaniska viner. 

Här träffar ni Anton Hansson som tycker Spanien är Europas mest spännande vinland. Anton har jobbat som sommelier i New York i ca 10 år. Kom sedan hem och jobbade som detsamma på Grand Hotel i Sthlm innan han började på Terroir Vinimport. Bienvendino!

Datum: 10 juli 2024 (kl 15:30)
Pris: 495 kr

Provning 3

Sommar = Rosé


 

Sommar innebär högsäsong för denna rosa dryck. Ett kärt barn som kommer i många former – mörkt, ljust, stilla och bubbligt. Vi provar olika stilar och ursprung där det finns mycket outforskad potential. Följ med på en resa in i det rosa vinets värld med Ulvöns egna sommelier Agnes Norberg.

PS. Sol utlovas, förhoppningsvis utomhus men garanterat i era sinnen. 

Datum: 17 juli 2024 (kl 15:30)
Pris: 495 kr

Boka — Vinprovning
SIGN UP NOW
Boka bord

070-713 06 98 (ej sms)

bokabord@bistroruben.se