Jobba hos oss i sommar! — Vi söker kockar, serveringspersonal & diskare.

Läs mer här!

Om oss

Bistro Ruben (Tidigare Ulvöbyn Café & Bistro) ligger mitt på hamngatan på ön Ulvön i Höga Kustens yttre skärgård. Här har vi genom åren skapat oss en oas där vi jobbar med kvalitet i en personlig och avslappnad atmosfär.

Dagtid serveras allt från snacks till matigare lunch. Till kvällen förvandlas vi till en mysig och personlig á la carte-bistro.

Vi håller öppet från mitten av juni till mitten av augusti.

Boka Bord – Online

070-713 06 98
(EJ SMS)

Ulvöhamngata 140 
893 99 Ulvöhamn

bokabord@bistroruben.se

Pressbilder & information hittar ni här

Vår historia

1995

Första sommarjobbet

1995 vid 14 års ålder fick jag mitt första sommarjobb. Platsen var Café Måsen på ön Ulvön. Ägarna Ola och Birgitta startade caféet 1963 och skapade ett ställe älskat av många med hembakat och personlig atmosfär. Här lärde jag allt från vad bra service är till att lyssna på kaffet.

1997

Starten – Café Måsen

1997 köpte min pappa Ruben caféet och tillsammans fortsatte vi driva det i Ola och Birgittas anda. Sakta men säkert utökade vi verksamheten och mitt intresse för bakning, mat och dryck kunde börja blomstra, men större delen av tiden satt vi i solen och filosoferade. Åren går och Café Måsen utvecklas och blir en populär oas på Ulvön. Fastigheten med all sin historia och sina minnen visar tecken på att det är dags att släppa taget. Det leder till projekt Ulvöbyn som inleds maj 2009.

2013

Nya hus – Ulvöbyn Café & Bistro

Café Måsen rivs och nu byggs nya byggnader anpassade för och till dess omgivning. Ulvöbyn består av tre hus, alla med olika teman. Matsalen, biblioteket och Rubens rum. tillsammans med vår trädgård och vinstuga bildar de nu Ulvöbyn ­– Café & Bistro.

2023

Pappa ruben Dör – Bistro Ruben Föds

Som en hyllning till min pappa som guidat mig genom livet och alltid uppmuntrat mig att våga satsa på mina drömmar och Ulvön, valde jag att byta namn till Bistro Ruben. 

/

Linn Madsen, ägare

Följ oss på sociala medier!

Följ oss på sociala medier!

SIGN UP NOW
Boka bord

070-713 06 98 (ej sms)

bokabord@bistroruben.se