Jobba hos oss i sommar! — Vi söker kockar, serveringspersonal & diskare.

Läs mer här!

Our events

Book a wine tasting or treat yourself to a shellfish plateau, popular events that return with us and make your stay at Ulvön something extra.

Follow us on social media for updates and news!

26 & 27 juli 2024

Skaldjursplatå

Kan det bli så mycket lyxigare än att få in en skaldjursplatå! Vår populära helg återkommer för fjärde året. Passa på att boka för vi har begränsad mängd.

Book — Shellfish Plateau
Skaldjursplatå

26 & 27 juli 2024

Skaldjursplatå

Can it get much more luxurious than bringing in a shellfish plateau! Our popular weekend returns for the third year. Be sure to book because we have a limited amount.

I juli

Wine tastings


Det här blir vårat sjätte år med våra uppskattade vinprovningar och i år blir det vid tre, kanske fyra tillfällen – alla i olika teman som vi tycker är intressanta. 

The tasting takes place in our library with 4–5 different wines and lasts about 1–1.5 hours. (These tasting is held i swedish.)

Age: Minimum 20 years
Amount of people: A total of 8 per occasion

Book – Wine tastings

Tasting 1

Svenska viner


 

Ingen kan ha undgått att det produceras vin i vårt långa land, och för den som har undgått det kommer här en unik möjlighet! Sverige som vinproducerande land kanske känns långt bort, men faktum är att det odlas och tillverkas en uppsjö av viner i Sverige idag. Här provar vi ett urval av viner av olika druvor och stilar, tittar på vilka förutsättningar Sverige har för att producera vin, både klimat, jordmån och druvtyper och framförallt kommer vi få svar på frågan ”är svenskt vin gott?”. Varmt välkommen till en spännande vinprovning med Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2022, Anette Andersson. 

Date: 3 juli 2024 (kl 15:30)

Price: 495 kr

Tasting 2

Nya Spanien


De svulstiga vinerna med hög alkohol och mycket fatkaraktär, ofta gjorda på franska druvor i en stil som försökte efterlikna Kalifornien är på väg ut och ursprungstypiska viner i en mer slank och balanserad stil gjorda på inhemska druvor är på väg in. I Andalusien har sherry producenterna börjat producera vin utan tillsatt sprit, i Katalonien har man börjat göra högkvalitativa vita viner istället för att alla druvor går till Cava och utanför fastlandet har man på Kanarieöarna börjat producera otroligt fascinerande vulkaniska viner. 

Här träffar ni Anton Hansson som tycker Spanien är Europas mest spännande vinland. Anton har jobbat som sommelier i New York i ca 10 år. Kom sedan hem och jobbade som detsamma på Grand Hotel i Sthlm innan han började på Terroir Vinimport. Bienvendino!

Date: 10 juli 2024 (kl 15:30)
Price: 495 kr

Tasting 3

Sommar = Rosé


 

Sommar innebär högsäsong för denna rosa dryck. Ett kärt barn som kommer i många former – mörkt, ljust, stilla och bubbligt. Vi provar olika stilar och ursprung där det finns mycket outforskad potential. Följ med på en resa in i det rosa vinets värld med Ulvöns egna sommelier Agnes Norberg.

PS. Sol utlovas, förhoppningsvis utomhus men garanterat i era sinnen. 

Date: 17 juli 2024 (kl 15:30)
Price: 495 kr

Book – Wine tastings
SIGN UP NOW
Book a table

+46 70-713 06 98 (no text)

bokabord@bistroruben.se